IN THE MIDDLE OF THE RIVER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

in_the_middle_of_the_river_-_trailer_-_tiff_2019

Gabe er krigsveteran med fem års tjeneste i Irak bak seg. Etter å ha fått avskjed i unåde vender han hjem og forsøker å finne tilbake til et liv med familien – med sine krigstraumer og senskader i bagasjen. Vi befinner oss i Navajo Nation, et indianerreservat i New Mexico. Hverdagslivet i det lille samfunnet er preget av alkoholisme, vold og arbeidsledighet. Mens Gabe har vært borte, har tvillingsøsteren blitt drept. Han blir fortalt at bestefaren står bak drapet, og bestemmer seg for å drepe den gamle mannen.

Regissør Damian John Harper velger å følge tett på karakterene med håndholdt kamera. Dette skaper en intens atmosfære der vi hele tiden frykter at volden kan eskalere. IN THE MIDDLE OF THE RIVER er et smertefullt og realistisk drama, som viser oss en av skyggesidene i det amerikanske samfunnet.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Jan Storø, filmkritiker for Khrono.no.

Program: 
Originaltittel: 
IN THE MIDDLE OF THE RIVER
Regissør: 
Damian John Harper
Manus: 
Damian John Harper
Foto: 
Bogumil Godfrejow
Skuespillere: 
Eric Hunter, Max Thayer, Matthew T. Metzler, Ava Del Cielo
Spilletid: 
1 time 53 min
År: 
2017
Land: 
Tyskland og
USA
Språk: 
Engelsk, Navajo
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Jakob Weydemann, Jonas Weydemann
Kilde: 
Arri
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Damian John Harper (f. 1978) er en amerikanskfødt antropolog, manusforfatter og regissør. Han bor i Tyskland. Harper ble uteksaminert fra HFF filmskole i München i 2012. Hans første spillefilm, LOS ÀNGELES, vant flere priser. I 2014 vant han First Steps Award, Tysklands mest ettertraktede pris for nye filmskapere.