MEETING GORBACHEV | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Har noe nålevende menneske påvirket verden i dag mer enn Mikhail Gorbatsjov? Han var et stort politisk talent, og kom seg helt til topps, som generalsekretær for kommunistpartiet i Sovjetunionen. Men hans politiske visjoner om perestrojka og glasnost, som var ment å skulle reformere og redde kommunismen, endte opp med å framskynde dens fall. Nedrustningen og avspenningen mellom Russland og Vesten han søkte har til nå feilet og gitt oss det flere vil kalle en ny kald krig.

Hvordan er Gorbatsjovs egen historie? Det prøver Werner Herzog å få svar på i denne dokumentaren, som blander intervjuer med den gamle statsmannen med historiske klipp og kommentarer fra hans samtidige kollegaer i andre land. Den ellers nokså rabiate Herzog viser seg å være noe av en Gorbie-fan, og overøser den gamle kommunisten med komplimenter og sukkerfri sjokolade. Gorbatsjov svarer med å servere anekdoter fra et utrolig liv, og blir også nær og personlig når samtalen dreier inn på hans avdøde kone. Denne filmen gir et unikt innblikk i livet til en historisk statsmann.

Program: 
Originaltittel: 
MEETING GORBACHEV
Regissør: 
Werner Herzog & André Singer
Manus: 
Werner Herzog, Andére Singer
Foto: 
Richard Blanshard, Yuri Barak
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2018
Land: 
USA og
Tyskland
Språk: 
Russisk, Engelsk, Tysk, Polsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Svetlana Palmer, Lucki Stipetic
Kilde: 
Werner Herzog Office
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Werner Herzog (f. 1942) fra München er selvlært regissør, produsent og skuespiller - og kjent som tysk films enfant terrible. Han har vunnet en rekke priser, bl.a for AGUIRRE: GUDS VREDE, GRIZZLY MAN og RESCUE DAWN. André Singer (f. 1945) er en britisk dokumentarfilmskaper og antropolog. Han er Han er direktør for Spring Films Ltd.