MAYA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

maya_-_trailer_-_tiff_2019

Den franske krigsfotografen Gabriel har blitt sluppet ut av fangenskap etter å ha tilbrakt fire måneder som gissel i Syria. Preget av mentale og fysiske skader bestemmer han seg for å rømme fra medieoppmerksomheten som møter ham i hjemlandet. Han reiser til den indiske staten Goa, hvor han vokste opp som barn – her treffer han Maya, sin gudfars datter, og begynner gradvis å finne en ny retning i livet.

Mia Hansen-Løve griper an denne historien med sin karakteristisk tålmodige og nyanserte fortellerstil, og belyser med subtile, varsomme grep det betydningsfulle i det ordinære. MAYA er skutt på 35mm av den anerkjente filmfotografen Hélène Louvart (Wim Wenders PINA, Alice Rohrwachers LYKKELIGE LAZZARO, i tillegg til en rekke andre nevneverdige filmer), og er således et visuelt slående verk fra en av dagens mest spennende europeiske filmskapere.

Program: 
Originaltittel: 
MAYA
Regissør: 
Mia Hansen-Løve
Manus: 
Mia Hansen-Løve
Foto: 
Hélène Louvart
Skuespillere: 
Aarshi Banerjee, Roman Kolinka, Pathy Aiyar, Suzan Anbeh
Spilletid: 
1 time 47 min
År: 
2017
Land: 
Frankrike og
Tyskland
Språk: 
Fransk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Philippe Martin, David Thion
Kilde: 
Orange Studio
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mia Hansen-Løve (1981) er født i Paris, hvor hun også har studert ved Konservatoriet for dramatikk. Hun startet sin karriere som skuespiller og manusforfatter. Siden 2004 har hun regissert to kortfilmer og fire spillefilmer.