MAKI'LA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

trailer_-_makila_-_tiff_2019

Maki ble foreldreløs som trettenåring, og noen år senere har hun ikke bare overlevd, men også opparbeidet seg en viss autoritet i Kinshasas gater. Hun er gift med gjenglederen Mbingazor, og kontrollerer en gruppe gatebarn som stjeler for henne i bytte mot beskyttelse og mat. Ting begynner imidlertid å falle fra hverandre når Maki tar den yngre jenta Acha under sin vinge, og Mbingazor, som mistenker at kvinnene er mer enn bare venner, bukker under for sjalusien.

Debutregissør Machérie Ekwa Bahango har hatt et uttalt mål om å menneskeliggjøre Kinshasas gatebarn (som anslås å bestå av rundt 200.000 mennesker). Hun har skapt en hovedperson som ikke er utelukkende sympatisk, men som gjør det hun må for å overleve; selv om livet i den kongolesiske slummen kan være hardt, utelukker det ikke drømmer om kjærlighet og vennskap. MAKI’LA er en intim og dypt autentisk skildring som anerkjenner både de lyse og og de dystre sidene av dette krevende livet.

Program: 
Originaltittel: 
MAKI’LA
Regissør: 
Machérie Ekwa Bahango
Manus: 
Machérie Ekwa Bahango
Foto: 
Jimmy Tissanabo
Skuespillere: 
Amour Lombi, Fideline Kwanza, Serge Kanyinda, Deborah Tshisalu
Spilletid: 
1 time 18 min
År: 
2018
Land: 
Den demokratiske republikken Kongo og
Frankrike
Språk: 
Lingala, Fransk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Emmanuel Lupia Assani, David Kessler, Rufin Mbou Mikima, Akaz Mamba
Kilde: 
Orange studio
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Machérie Ekwa Bahango (f. 1993) er en kongolesisk filmskaper fra Kisangani. Hun lærte seg manus- og regiarbeid via workshops mens hun studerte juss, og har skrevet for den kongolesiske TV-serien Nakisa: Lobi mokola ya sika. Bahango var bare 23 år da hun lagde sin debutfilm, MAKI’LA.