LIFE & NOTHING MORE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

life_and_nothing_more_-_trailer_-_tiff_2019

Andrew vokser opp i det turbulente området Leon County i Florida, sammen med sin mor og lillesøster. På vei inn i voksenlivet blir han møtt med forventninger om å ta mer ansvar, spesielt fra sin familie som trenger ham. Samtidig er hans mor på søken etter mer i livet, utover å være en hardtarbeidende alenemor. Andrew sliter med mangelen på kontakt med sin fraværende far, som sitter i fengsel. Dette har gjort ham til en introvert gutt, med vanskeligheter for å ta ansvar for sine handlinger.

Antonio Méndez Esparza byr på et intimt portrett av en afroamerikansk familie i dagens Amerika. I deres forsøk på å få endene til å møtes, blir vi minnet på at alle lengter etter et behov for tilhørighet. Med amatørskuespillere og et nesten komplett improvisert manus, har LIFE & NOTHING MORE et dokumentarisk preg over seg, som trekker sitt publikum inn i en ærlig historie med en overbevisende rollebesetning i spissen.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Pernille Middelthon, filmkritiker for Filmmagasinet.

Program: 
Originaltittel: 
LA VIDA Y NADA MÁS
Regissør: 
Antonio Méndez Esparza
Manus: 
Antonio Méndez Esparza
Foto: 
Barbu Balasoiu
Skuespillere: 
Andrew Bleechington, Regina Williams, Robert Williams, Ry’nesia Chambers
Spilletid: 
1 time 54 min
År: 
2017
Land: 
USA og
Spania
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Pedro Hernández Santos, Alvaro Portanet Hernández
Kilde: 
Film Constellation
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Antonio Méndez Esparza (f. 1976) er født i Madrid og tok sin mastergrad i film ved Columbia University i USA. Hans debutfilm HERE AND THERE vant hovedprisen i kritikeruken under filmfestivalen i Cannes i 2012. Hans andre spillefilm LIFE & NOTHING MORE hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i 2017, og vant FIPRESCI-prisen på filmfestivalen i San Sebastián samme år.