THE LIFE OF AN AGENT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Alt du ville vite om overvåking av vanlige borgere i tidligere østblokkland, men ikke turte spørre om: Her er manualen. THE LIFE OF AN AGENT består av arkivmateriale klippet og samlet fra autentiske filmer produsert mellom 1957 og 1988, laget til bruk i opplæring av (det hemmelige) politiet. Filmen er mettet med stemningen av en slags kul paranoia, hvor agenter lirker opp dørlåser og henger i skyggene, ledsaget av mystisk musikk. Samtidig føles det som en øvelse i naiv antropologisk observasjon: Klær, hårfrisyrer, møbler, arkitektur – alt blir gjenstand for tilskuerens granskende blikk, og dermed en fullverdig cinematisk opplevelse.

Overvåkning av sivilbefolkningen som et redskap for å verne om det sosialistiske regimet i østblokkland er på utstilling her. Mer enn en kuriositet, THE LIFE OF AN AGENT formidler den ubehagelige følelsen av fysisk inngrep i privatsfæren i regi av din egen regjering, i en verden uten algoritmer og transnasjonale selskap.

Originaltittel: 
AZ ÜGYNÖK ÉLETE
Regissør: 
Gábor Zsigmond Papp
Manus: 
Gábor Zsigmond Papp, Miklós Tamási
Foto: 
Balázs Dobóczi
Spilletid: 
54 min
År: 
2004
Land: 
Hungary
Språk: 
Ungarsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Gábor Zsigmond Papp
Kilde: 
Gábor Zsigmond Papp
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Gábor Zsigmond Papp (f. 1966, Budapest, Ungarn) studerte historie, litteratur og statsvitenskap og senere film på The Hungarian Film Academy of Budapest. Siden 1992 har han vært ansatt ved Hungarian Broadcasting Company, hvor han har produsert en serie retro-dokumentarer som belyser hverdagslivet til vanlige ungarere i Kádár-perioden.