LAUGH OR DIE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

laugh_or_die_-_trailer_-_tiff_2019

Etter den finske borgerkrigen har en gruppe teaterskuespillere og -arbeidere blitt plassert i en fangeleir og venter på å bli henrettet. Blant de er Toivo Parikka, en gang kjent som den morsomste mannen i Finland. Han underkaster seg ikke autoritetene uten videre, og hisser på seg leirens pompøse kommandant, som dermed gir fangene en utfordring. De kan redde livet hvis de klarer å forberede et skuespill før en tysk generals ankomst – men hvis de ikke får publikum til å le, blir de skutt.

LAUGH OR DIE er basert på virkelige hendelser som fant sted på den såkalte «Dødens øy» utenfor Helsinki i 1918, og forteller en tragikomisk historie om humorens forenende makt i det splittede etterkrigs-Finland. Dette har vært et lidenskapsprosjekt for regissør Heikki Kujanpää, som har jobbet i syv år med å realisere filmen.

Program: 
Originaltittel: 
SOUMEN HAUSKIN MIES
Regissør: 
Heikki Kujanpää
Manus: 
Heikki Kujanpää, Mikko Reitala
Foto: 
Heikki Färm
Skuespillere: 
Martti Suosalo, Jani Volanen, Paavo Kinnunen, Leena Pöysti, Vesa Vierikko
Spilletid: 
1 time 43 min
År: 
2018
Land: 
Sverige og
Finland
Språk: 
Finsk, Tysk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Klaus Heydemann
Kilde: 
Media Luna New Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Heikki Kujanpää (f. 1961) er en regissør, skuespiller og teaterdirektør fra Pielisjärvi i Finland. Han ble uteksaminert fra Teaterhøyskolen i Helsingfors i 1989 og har skrevet manus for en rekke filmer, radio- og teaterstykker. Kujanpää var med på å grunnlegge det anerkjente Q Theatre i Helsinki i 1990.