THE JUDGE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_judge_-_trailer_-tiff_2019

Kholoud Al-Faqih ble i 2009 innsatt som den første kvinnelige dommeren noensinne ved en Sharia-domstol i Midtøsten. Dette ble av mange oppfattet som en overraskende og kontroversiell avgjørelse, etter at hennes ambisjoner om å bli dommer noen år tidligere var blitt møtt med latter.

Gjennom intervjuer og inngående tilgang til rettsprosessene maler regissør Erika Cohn et mangefasettert bilde: måten Kholouds tolker de islamske lovene fra et kvinnelig perspektiv, mennene som betviler hennes ferdigheter og motsetter seg hennes stilling, og det store mangfoldet av meninger knyttet til kvinners plass i det palestinske samfunnet. THE JUDGE danner et portrett av en person som prøver å bruke sin makt for å endre systemet fra innsiden, og avslører i prosessen uretten og hindringene som palestinske kvinner står overfor.

Program: 
Originaltittel: 
THE JUDGE
Regissør: 
Erika Cohn
Foto: 
Amber Fares
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2017
Land: 
Palestina
Språk: 
Arabisk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Erika Cohn
Kilde: 
The Film Collaborative
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Erika Cohn (f. 1987) er en regissør og filmprodusent fra Salt Lake City i Utah. Hun grunnla produksjonsselskapet Idle Wild Films i 2013, og i 2017 vant hun en Emmy-pris for dokumentaren IN FOOTBALL WE TRUST.