JINPA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

jinpa_-_trailer_-_tiff_2019

En tibetansk lastebilsjåfør ved navn Jinpa er på vei gjennom de øde slettene i Kekexili, et av verdens minst befolkede områder, når han plutselig kjører over og dreper en sau. Kort tid senere, preget av skyld og fortvilelse etter hendelsen, plukker han opp en haiker – som også heter Jinpa. Den fremmede gjør sjåføren ytterligere urolig: Han forteller at han har lett etter sin fars morder i ti år, og er på vei for å ta hevn.

Det som innledningsvis fremstår som et realistisk drama blir gradvis underligere ettersom de to mennenes drømmer tilsynelatende begynner å konvergere. Regissør Pema Tseden er hovedsakelig kjent for mer virkelighetsnære fortellinger, men JINPA, produsert av den kinesiske mesterregissøren Wong Kar-wai, utvikler seg til en slags moralsk fabel, satt til det brutale og vakre tibetanske landskapet. 

Originaltittel: 
ZHUANG SI LE YI ZHI YANG
Regissør: 
Pema Tseden
Manus: 
Pema Tseden
Foto: 
Songye Lu
Skuespillere: 
Jinpa, Genden Phuntsok, Sonam Wangmo
Spilletid: 
1 time 26 min
År: 
2018
Land: 
Kina
Språk: 
Tibetansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Wong Kar-wai
Kilde: 
Block 2 Distribution Ltd.
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Pema Tseden (f. 1969) er en tibetansk filmskaper og forfatter. Han har studert tibetansk språk og litteratur ved kinesiske Northwest University for Nationalities, og var den første tibetanske studenten noensinne ved Beijing filmakademi.