ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

island_of_the_hungry_ghosts_-_clip_-_tiff_2019

Når fullmånen stiger over Christmasøya, en del av Australsk territorium i Det indiske hav, strømmer millioner av krabber ut fra jungelen, over stranden og ut i havet. De migrerende krabbene blir i Gabrielle Bradys dokumentar et bilde på en annen gruppe individer som befinner seg på den samme øya, nemlig asylsøkende migranter internert i en høysikkerhetsleir lenger inn i landet.  Ifølge Australias strenge grenselovgivning er det nemlig forbudt å søke asyl hvis man ankommer landet med båt. Dermed ender mange opp nettopp her.

I leiren møter vi Poh Lin, som jobber med traumebehandling; en underbetalt jobb som bærer preg av et fagfelt med store økonomiske utfordringer. Gjennom hennes blikk – via et nydelig kameraarbeid – møter vi asylsøkerne, som mange sliter med store traumer, både fra fortiden og fra deres limbo-tilværelse i leiren. Poh blir blant annet vitne til de internerte øyboerne sitt «hungry ghost»-rituale, hvor de minnes de som ikke har overlevd reisen over havet, og dermed ikke fått en ordentlig begravelse. Hvor mange flere må lide samme skjebne?

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Kaleem Aftab, filmkritiker i britiske The Independent.

Program: 
Originaltittel: 
ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS
Regissør: 
Gabrielle Brady
Manus: 
Gabrielle Brady
Foto: 
Michael Latham
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2018
Land: 
Tyskland,
UK og
Australia
Språk: 
Engelsk, Persisk, Fransk, Mandarin
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Alexander Wadouh, Samm Haillay, Alex Kelly, Gizem Acarla, Gabrielle Brady
Kilde: 
Autlook Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Gabrielle Brady er en australsk filmskaper som lager dokumentarer og «hybridfilm». Hun studerte regi på Escuela Internacional de Cine y Televición på Cuba. Hennes kortdokumentar THE ISLAND ble laget som del av en dokumentarfilmserie for avisa The Guardian, og er forløperen til hennes langfilmdebut, ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS.