HURRY SLOWLY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

hurry_slowly_-_teaser_-_tiff_2019

Søsknene Fiona og Tom bor i et bestemorhus på en av øyene utenfor Ålesund. Tom har autisme og er pleietrengende, og Fiona er hans verge. Når hun ikke tar seg av broren, jobber hun som billettør på den lokale ferga, og på kveldene dyrker hun sin lidenskap for musikk. Toms lidenskap er astronomi. Hans 18-årsdag nærmer seg, og hun håper han kan få fast plass i et pleiehjem inne i byen. Fiona lengter etter større personlig frihet, men samtidig er det smertefullt å skulle tre ut av rollen som omsorgsperson.

Allerede på første forsøk, viser Emblem en tydelig signatur, og på novellers observerende vis, gir han oss en var og øm skildring av Fionas rutinestyrte hverdag. Vi kan ane hva hun tenker, selv om det ikke er verbalisert. Den sparsommelige dialogen består stort sett av korte ytringer av praktisk art – som når Fiona gir Tom tegn om at noe nytt skal skje. Filmen er bygd opp av nøye komponerte tablåer, gjerne i fugleperspektiv, som rommer både stillstand og bevegelse.

Program: 
Originaltittel: 
SKYND DEG SAKTE
Regissør: 
Anders Emblem
Manus: 
Anders Emblem
Foto: 
Jeremy Stewart
Skuespillere: 
Amalie Ibsen Jensen, David Jakobsen
Spilletid: 
1 time 8 min
År: 
2018
Land: 
Norge
Språk: 
Norsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Maria Sunniva Kalvø, Anders Emblem
Kilde: 
Anders Emblem
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Anders Emblem (f. 1985) fra Ålesund spillefilmdebuterer med SKYND DEG SAKTE. Filmen er en del av hans masteroppgave ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. SKYND DEG SAKTE deltok i hovedkonkurransen på årets Nara International Film Festival i Japan.