THE HOUSE THAT JACK BUILT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

the_house_that_jack_built_-_trailer_-_tiff_2019

Idet man trodde Lars von Trier ikke kunne toppe sine egne provokasjoner, vender den danske mesteren tilbake med et nytt, oppskakende verk. Her er det bare å stålsette seg, for THE HOUSE THAT JACK BUILT inneholder scener så groteske at man ikke vet om man skal le eller snu seg bort i vemmelse. Men filmen er også en bitende satire over kunstnerrollen, der von Trier ransaker seg selv, med referanser til alt fra Hitler og Stalin, til William Blake og Dante Alighieri.

THE HOUSE THAT JACK BUILT er delt opp i fem kapitler, der vi følger ingeniøren Jacks (Matt Dillon) utvikling som seriemorder i USA på 1970- og 80-tallet. Drapene er sterkt forbundet med Jacks tvangsmessige behov for å konstruere «det perfekte hus». Underveis får vi innsikt i hans personlige problemer og eksistensielle krise; vi hører ham konversere med Verge/Vergil, en samtalepartner som åpenbarer seg i filmens oppsiktsvekkende avslutningsfase.

Program: 
Originaltittel: 
THE HOUSE THAT JACK BUILT
Regissør: 
Lars von Trier
Manus: 
Lars von Trier, Jenle Hallund
Foto: 
Manuel Alberto Claro
Skuespillere: 
Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Riley Keough
Spilletid: 
2 timer 32 min
År: 
2018
Land: 
Danmark,
Frankrike,
Tyskland og
Sverige
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Produsent: 
Louise Vesth
Kilde: 
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Lars von Trier (f. 1956) er en dansk manusforfatter og regissør. Han er utdannet ved den Danske filmskolen og er en av Danmarks mest omtalte, kritikerroste og kontroversielle filmskapere. Han har siden sin første spillefilm, FORBRYTELSENS ELEMENT (1984) laget flere prisvinnende filmer.