HISTORY OF LOVE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

history_of_love_-_trailer_-_tiff_2019

Den syttenårige stuperen Iva sørger over å ha mistet moren sin i en bilulykke, og som alle de etterlatte sliter hun med å komme videre. En dag dukker en pakke opp adressert til moren, og familien finner ut at hun hadde et forhold til en annen mann: dirigenten i orkesteret hvor hun var operasanger. Iva blir besatt av tanken på å finne ut mer om mannen og deres forhold, og begynner å spionere på dirigenten (spilt av Kristoffer Joner). De ender opp ved en elv, der filmens siste del utspiller seg i en drømmeaktig sekvens.

Iva er døv, og i mange scener følger kameraet med under vann der lyd oppfører seg annerledes enn over vann. Hva finnes under overflaten? Det spørsmålet er en slags rød tråd i denne vakre mosaikken av en film, som ellers er svært subtilt fortalt. Den handler om hva som egentlig finnes under overflaten på flere måter: ikke bare i vannet, men bak fasaden i en familie, eller i en persons indre verden.

Program: 
Originaltittel: 
ZGODOVINA LJUBEZNI
Regissør: 
Sonja Prosenc
Manus: 
Sonja Prosenc
Foto: 
Mitja Ličen
Skuespillere: 
Doroteja Nadrah, Kristoffer Joner, Zita Fusco
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2018
Land: 
Slovenia,
Italia og
Norge
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Rok Sećen
Kilde: 
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sonja Prosenc (f. 1977) vokste opp i Slovenj Gradec. Hennes debutspillefilm THE TREE vakte oppmerksomhet, bla. på grunn av sin ukonvensjonelle fortellerstil. Prosenc var med på å starte produksjonsselskapet Monoo og sitter i styret til The Directors Guild of Slovenia.