THE HATE U GIVE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_hate_u_give_-_trailer_-_tiff_2019

Sekstenåringen Starr lever et dobbeltliv. På den ene siden bor hun i Garden Heights, et belastet, hovedsakelig afroamerikansk nabolag hvor faren hennes – en tidligere langer – driver en lokal dagligvarebutikk. Samtidig har foreldrene hennes sendt henne på en fin privatskole i en annen bydel, og medelevene hennes er stort sett hvite og velstående. Hun har klart å holde disse verdenene adskilt, men når hun er eneste vitne til at en barndomsvenn blir skutt av politiet begynner alt å falle fra hverandre. Starr må bestemme seg for hvorvidt hun skal vitne eller holde tett, og begge alternativer kommer med en pris.

Dette gripende og høyst relevante dramaet er basert på Angie Thomas’ bestselgerbok, og kaster et lys over den tydelige og den subtile urettferdigheten som visse segmenter av den amerikanske befolkningen må vokse opp under. Stjerneskuddet Amandla Stenberg (THE HUNGER GAMES) gjør en imponerende innsats i hovedrollen.

Program: 
Originaltittel: 
THE HATE U GIVE
Regissør: 
George Tillman Jr.
Manus: 
Audrey Wells, Angie Thomas (roman)
Foto: 
Mihai Malaimare Jr.
Skuespillere: 
Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby, Anthony Mackie, Issa Rae
Spilletid: 
2 timer 13 min
År: 
2018
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Produsent: 
George Tillman Jr., Robert Teitel, Wyck Godfrey, Marty Bowen
Kilde: 
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense : 
15
Director info: 

George Tillman Jr. (f. 1969) er en amerikansk regissør, manusforfatter og filmprodusent. Han studerte film ved Columbia College i Chicago. Han har regissert en rekke suksessfulle filmer og tv-serier, og er en av grunnleggerne av produksjonsselskapet State Street Pictures.