LYKKELIGE LAZZARO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

happy_as_lazzaro_-_official_trailer_2018

I den isolerte italienske grenda Inviolata, bor den engleaktige Lazzaro sammen med familien sin i utpreget fattigdom. Her lever de som tidløse leilendinger for den grådige markisen Alfonsina de Luna på hennes tobakksplantasje. En dag møter Lazzaro markisens sønn Tancredi, som ber ham hjelpe til med sin egen iscenesatte kidnapping. Planen kommer fort ut av kontroll og får skjebnesvangre følger for alle involverte.

HAPPY AS LAZZARO er en poetisk fabel der tid og sted er flytende og abstrakte. Filmen har en tydelig sosial kritikk, men er samtidig et eventyr der følelser er viktigere enn fakta, og tiden ikke alltid er lineær. Den er filmet på 16mm, noe som gir et vakkert, kornete og gammeldags uttrykk. Filmen er full av magisk realisme, men samtidig usentimental og rå – naturalistisk på utsiden og fortryllende på innsiden.

Originaltittel: 
LAZZARO FELICE
Regissør: 
Alice Rohrwacher
Manus: 
Alice Rohrwacher
Foto: 
Hélène Louvart
Skuespillere: 
Adriano Tardiolo, Tommaso Ragno, Alba Rohrwacher, Natalino Balasso, Sergi López, Nicoletta Braschi
Spilletid: 
2 timer 5 min
År: 
2018
Land: 
Italia,
Sveits,
Frankrike og
Tyskland
Språk: 
Italiensk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Carlo Cresto-Dina, Gregory Gajos, Pierre-François Piet, Tiziana Soudani, Michael Weber
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Alice Rohrwacher (f. 1982) er fra Toscana i Italia, og studerte litteratur og filosofi på Universitetet i Torino. Siden har hunspesialisert  seg som manusforfatter, og regisserte sin første film i 2006. Hun har vunnet en rekke filmpriser og har blitt nominert til gullpalmen i Cannes for sine to siste spillefilmer – MIRAKLENE I TOSCANA og HAPPY AS LAZZARO.