GUNDERMANN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

gundermann_-_trailer_-_tiff_2019

Mens resten av bandet nyter en øl etter konserten, er frontfiguren Gerhard Gundermann på vei ut døra. Han må nemlig hive seg i bilen for å rekke morgenskiftet i hjembyens kullkraftverk. I kullgruven i den østtyske byen Höyerswerda i det gamle DDR, føler sosialisten Gundermann seg vel så mye hjemme som på scenen. Det er tross alt her han finner all sin inspirasjon. Men å være både artist, arbeider og familiemann er ikke lett. Spesielt ikke i et land der alle blir kontrollert av det beryktede sikkerhetspolitiet Stasi, og ingen er spart for myndighetenes konstante nysgjerrighet.

GUNDERMANN er den sanne historien om en av Øst-Tysklands kultartister, som døde brått i 1998. Krydret med et fengende og kritikerrost soundtrack, forteller regissør Andreas Dresen en fascinerende fortelling om en unik artist, men sier samtidig vel så mye om hvordan livet var for mange i det gamle Øst-Tyskland.

Originaltittel: 
GUNDERMANN
Regissør: 
Andreas Dresen
Manus: 
Laila Stieler
Foto: 
Andreas Höfer
Skuespillere: 
Alexander Scheer, Anna Unterberger, Milan Peschel
Spilletid: 
2 timer 8 min
År: 
2018
Land: 
Tyskland
Språk: 
Tysk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Claudia Steffen
Kilde: 
Patra Spanou
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Andreas Dresen (f.1963) er en tysk regissør født i Gera i det tidligere DDR, utdannet filmskaper fra College of Film and Television i Potsdam-Babelsberg. Dresen har vunnet en rekke priser for sine filmer, blant annet Don Quixote-prisen på TIFF 2012 for STOPPED ON TRACK.