THE GREEN FOG | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_green_fog_-_trailer_-_tiff_2019

Bestillingsverket THE GREEN FOG ble første gang vist til sekstiårsjubileet for San Fransisco Film Festival i 2017. Filmen er dels en bearbeidelse - eller snarere en kommentar - til Hitchcock-klassikeren VERTIGO og dels en hyllest til posisjonen San Fransisco har hatt i amerikansk filmproduksjon. Det spesielle er at THE GREEN FOG er bygget opp utelukkende av klipp fra andre filmer og tv-serier, hvor handlingen er lagt til San Fransisco.

Her ser vi scene etter scene med biljakter, løping over hustak og samtaler der dialogen er delvis klippet bort, mens noen uidentifiserte menn ser de samme filmklippene på overvåkningskameraer, filmlerreter eller fjernsyn.  Kjente ansikter som Humphrey Bogart, Chuck Norris og Dean Martin dukker opp og forsvinner like fort igjen.

I likhet med Hitchcocks VERTIGO, kretser filmen rundt mannlig dominans og kontroll over kvinner. Den spesialskrevne musikken gir scenene ny mening, ofte til komisk effekt. THE GREEN FOG er ikke en historie i tradisjonell forstand, men gir en underholdende vri på både Hitchcock, filmhistorie og måten verden har blitt kjent med San Fransisco gjennom film og tv.

Program: 
Originaltittel: 
THE GREEN FOG
Regissør: 
Guy Maddin & Evan Johnson & Galen Johnson
Manus: 
Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson
Spilletid: 
1 time 3 min
År: 
2017
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Evan Johnson, Guy Maddin
Kilde: 
The Festival Agency
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Guy Maddin (f. 1956) er en kanadisk filmregissør, manusforfatter og installasjonskunstner, kjent for å lage filmer med stumfilmestetikk og med klipp fra andre verk. I 2012 fikk han tildelt Order of Canada, landets høyeste sivile utmerkelse, for sitt arbeid innen film. Galen og Evan Johnson er et brødrepar fra Winnipeg, Canada. De lagde også filmen THE FORBIDDEN ROOM sammen med Maddin i 2015.