THE FOUNDATION OF CRIMINAL EXCELLENCE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

THE FOUNDATION OF CRIMINAL EXCELLENCE

the_foundation_of_criminal_excellence_-_trailer_-_tiff_2019

Manusforfatteren Imants Veide får i oppgave å skrive en krimserie om småsvindlere, og for å sikre manusets autentisitet bestemmer han seg for å prøve ut den fiktive svindelvirksomheten i det virkelige liv. Han starter i det små, med å blant annet lure til seg gratis hurtigmat, men blir gradvis involvert i mer alvorlige forbrytelser. Etter hvert som han trekkes dypere ned i den kriminelle underverdenen begynner han å skaffe seg noen farlige uvenner.

THE FOUNDATION OF CRIMINAL EXCELLENCE, med sine inkompetente amatørforbrytere, hurtige tempo og eksentriske humor, er en komedie smidd over lesten lagt av Coen-brødrene, Quentin Tarantino and Guy Ritchie. Denne blandingen av genuin spenning og latterlige situasjoner, frontet av et helt ensemble av fargerike rollefigurer, utgjør en herlig absurd krimfarse med det glorete latviske 80-tallet som bakteppe.

 

Program: 
Originaltittel: 
KRIMINĀLĀS EKSELENCES FONDS
Regissør: 
Oskars Rupenheits
Manus: 
Oskars Rupenheits
Foto: 
Juris Pīlēns
Skuespillere: 
Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš, Māris Mičerevskis
Spilletid: 
2 timer 6 min
År: 
2018
Land: 
Latvia
Språk: 
Latvisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Oskars Rupenheits, Juris Pīlēns
Kilde: 
Oskars Rupenheits
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Oskars Rupenheits (f. 1982) er en latvisk regissør fra Riga. Han har en mastergrad i filmregi fra London Film School. THE FOUNDATION OF CRIMINAL EXCELLENCE er Rupenheits’ spillefilmdebut og har vært en suksess på kino i hjemlandet.