FILMKONSERT: WHERE MAN RETURNS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Årets åpningsfilm, Egil Håskjold Larsens HVOR MAN VENDER TILBAKE, kan oppleves på flere måter på årets festival. Og vi kan love en unik film- og musikkopplevelse når Christian Wallumrød og hans ensemble fremfører sin frie musikalske tolkning av filmen i Ishavskatedralen.

Katedralens modernistiske arkitektur og isfjell-lignende drakt er den perfekte ramme for sort-hvitt bildenes rå skjønnhet og kulde, i samspill med ensemblets moderne, akustiske kammermusikkformat. Dokumentar- og jazzsjangerens improviserte form skaper et uttrykk som utfordrer og trekker tilskueren inn i hovedkarakterens tilværelse; et isolert nediset univers på Europas nordligste spiss.


CHRISTIAN WALLUMRØD ENSEMBLE

Christian Wallumrød er ansett for å være en av Norges mest prominente jazzmusikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen, og Christian Wallumrød Ensemble er et av hans hovedprosjekter. Ensemblet har gitt ut en rekke kritikerroste plater på anerkjente selskap som ECM Records og Hubro Music, spilt turnéer og festivaler over store deler av verden, vært nominert til Nordisk Råds Musikkpris og fått en Spellemannspris på veien.

Musikken til Christian Wallumrød Ensemble har alltid et tydelig utgangspunkt i Wallumrøds komposisjoner og idémateriale, men formes deretter i fellesskap i dette ensemblet, bestående av skapende musikere, hver med sin personlige sound. Dette er ensemblets første møte og samhandling med filmformatet. Den akustiske instrumentparken har fått selskap av elektroniske lydkilder, noe som også vil sette sitt preg på denne unike filmkonserten.

MUSIKERNE
Christian Wallumrød (piano, harmonium, elektronikk)
Espen Reinertsen (saxofone, elektronikk)
Torstein Lavik Larsen (trompet)
Tove Törngren (cello)
Per Oddvar Johansen (trommer, vibrafon, elektronikk)
 

Originaltittel: 
HVOR MAN VENDER TILBAKE
Regissør: 
Egil Håskjold Larsen
Manus: 
Egil Håskjold Larsen
Foto: 
Egil Håskjold Larsen
Spilletid: 
1 time 11 min
År: 
2019
Land: 
Norge
Produsent: 
Racha H. Larsen
Kilde: 
Yellow Log
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Egil Håskjold Larsen (f. 1984) er regissør, manusforfatter og fotograf fra Kirkenes. Han har en mastergrad i dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda, og har studert fotografi i Tyrkia. Hans langfilmdebut 69 MINUTTER AV 86 DAGER, vant en rekke nasjonale og internasjonale priser, blant annet Gullruten og Emerging Filmmaker Award under Hot Docs i Toronto.