FAREWELL | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Året er 1981. Sosialistene har vunnet valget i Frankrike. I Moskva sitter en desillusjonert KGB-oberst og analytiker, Sergey Grigoriev. Han er oppgitt over måten sosialismen i USSR er blitt redusert til et tungrodd byråkrati og vil gjøre noe med det. Han bestemmer seg for å lekke viktige dokumenter til Paris. Pierre Froment, en ung ingeniør uten politiske motiver, tar noe motvillig på seg rollen som mellommann.

FAREWELL er basert på hendelsene i en av århundrets viktigste, om enn svært lite kjente, spionsaker – en sak mange regner som utslagsgivende i prosessen som etter hvert førte til Sovjetunionens oppløsning. I hovedrollene finner vi to prisbelønte europeiske regissører, Emir Kusturica og Guillaume Canet. De er spot-on som to litt amatørmessige spioner; alminnelige menn som må lære seg å kikke seg over skuldrene mens de sjonglerer kompliserte privatliv og samtidig skal utføre et spionoppdrag som kommer til å forandre verden.

Originaltittel: 
L´AFFAIRE FAREWELL
Regissør: 
Christian Carion
Manus: 
Éric Raynaud, Christian Carion, Serguei Kostine (roman)
Foto: 
Walther Van den Ende
Skuespillere: 
Emir Kusturica, Guillaume Canet, Alexandra Maria Lara, Ingeborga Dapkunaite, Evgeniy Kharlanov
Spilletid: 
1 time 53 min
År: 
2009
Land: 
Frankrike
Språk: 
Fransk, Russisk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Cristophe Rossignon, Bertrand Faivre, Philippe Boeffard
Kilde: 
Pathé / The Festival Agency
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Christian Carion (f. 1963) er en fransk regissør, født i Cambrai. Hans andre spillefilm MERRY CHRISTMAS (2005) var nominert til Oscar, Golden Globe og BAFTA for beste utenlandske film.