FACING THE WIND | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

facing_the_wind_-_trailer_-_tiff_2019

Mónica har jobbet som danser i Buenos Aires i 20 år, men vender hjem til Spania når hun får høre at faren hennes ligger på dødsleiet. Han er allerede død når hun ankommer, men Mónica bestemmer seg for å bli værende og hjelpe moren å selge barndomshjemmet. Hun gjenoppdager minner fra sin barndom og forsøker å få et nærmere forhold til sin mor. Mónicas familie er imidlertid ikke spesielt god til å kommunisere, så hun bruker dansen som en måte å bearbeide sine følelser og stillheten som omgir henne.

Med det landlige Spanias øde landskap og harde værforhold som bakteppe, skildrer regissør Meritxell Colell Aparicio sine rollefigurer med et empatisk, usentimentalt blikk. Flere av disse tolkes av ikke-profesjonelle skuespillere, inkludert koreografen Mónica García i hovedrollen. FACING THE WIND er Aparicios spillefilmdebut – et subtil, lavmælt, men mektig drama.

Program: 
Originaltittel: 
CON EL VIENTO
Regissør: 
Meritxell Colell Aparicio
Manus: 
Meritxell Colell Aparicio
Foto: 
Julián Elizalde, Aurélien Py
Skuespillere: 
Mónica García, Concha Canal, Ana Fernández, Elena Martin
Spilletid: 
1 time 48 min
År: 
2018
Land: 
Spania,
Frankrike og
Argentina
Språk: 
Spansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Carles Brugueras
Kilde: 
Polar Star Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Meritxell Colell Aparicio (f. 1983) er en spansk regissør og klipper. Hun studerte audiovisuell kommunikasjon ved Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Siden 2007 har hun vært involvert i det internasjonale filmutdanningsprosjektet Cinema en curs.