EN AFFÆRE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

en_affaere_-_trailer_-_tiff_2019

«Henrik Martin Dahlsbakken er en iscenesetter, en metteur en scène, som over flere filmer har vist en interesse for alderdom. Som regissør behandler han sine karakterer og omgivelser litt som kulisser på en scene, og i EN AFFÆRE får vi en regissert virkelighet – inntil det komiske – som synes å stamme mer fra konvensjonell filmerotikk enn fra det levde livets lidenskap. Læreren i EN AFFÆRE, glimrende spilt av Andrea Bræin Hovig, er ikke et gammelt menneske, men i vår kultur vil hun raskt betegnes som aldrende, og i filmen representeres hun som manisk opptatt av ting som ofte knyttes til ungdomsliv: trening, sportsbil, teksting, knulling og fnising.»
– Endre Eidsaa Larsen (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

EN AFFÆRE klarer på sitt eget vis å tegne et komisk bilde av vår opptatthet av det å være ung, det å bli sett og det å bli elsket med lidenskap, og viser nok en gang at Henrik Martin Dahlsbakken er å regne blant våre mest formsikre unge filmskapere. 

Program: 
Originaltittel: 
EN AFFÆRE
Regissør: 
Henrik Martin Dahlsbakken
Manus: 
Henrik Martin Dahlsbakken
Foto: 
Oskar Dahlsbakken
Skuespillere: 
Andrea Bræin Hovig, Tarjei Sandvik Moe, Anneke von der Lippe, Carsten Bjørnlund, Lea Meyer, Mattis Herman Nyquist
Spilletid: 
1 time 32 min
År: 
2018
Land: 
Norge
Språk: 
Norsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Henrik Martin Dahlsbakken
Kilde: 
SF Norge
Aldersgrense : 
15
Director info: 

HENRIK MARTIN DAHLSBAKKEN (f. 1989) er en selvlært filmskaper, som de siste årene har blitt en av Norges mest produktive regissører. Fra og med spillefilmdebuten Å VENDE TILBAKE (2015), som vant hovedprisen under Nordiske filmdager i Lübeck, har Dahlsbakken laget hele fem kinofilmer – inkludert årets to produksjoner RETT VEST og EN AFFÆRE.