ON THE EDGE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

on_the_edge_-_trailer_french_-_tiff_2019

Badia og Imane piller reker på en fabrikk i den fattige delen av havnebyen Tanger nord i Marokko. Om natta driver de gatelangs, og lokker til seg menn som de stjeler penger, klær og verdisaker fra. En kveld treffer de Asma og Nawal: De jobber i byens økonomiske «frisone», et Europa på marokkansk jord der utenlandske bedrifter tilbyr bedre lønn og arbeidsvilkår – for den som har arbeidstillatelse. Badia ser frisonen som en mulighet til et bedre liv, og i jaget etter å komme seg innenfor blir hun etter hvert utsatt for store farer og fristelser.

ON THE EDGE er en intens film noir om overlevelse, håp og desperasjon. Vekslingen mellom nærbilder fra jentenes nattlige tokt og av hvitkledde arbeidere i grelt fabrikklys er mesterlig gjort, og understreker de mange kontrastene i livet i en av den moderne kapitalismens gråsoner. Filmen var også en del av programmet på TIFF 2012.

Program: 
Originaltittel: 
SUR LA PLANCHE
Regissør: 
Leila Kilani
Manus: 
Leila Kilani
Foto: 
Eric Devin
Skuespillere: 
Soufia Issami, Mouna Bahmad, Nouzha Akel, Sara Bitioui, Rafika Bouazza
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2010
Land: 
Frankrike,
Tyskland og
Marokko
Språk: 
Fransk, Arabisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Charlotte Vincent
Kilde: 
Aurora Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Leila Kilani (f. 1970) fra Marokko har bakgrunn som journalist og har laget to dokumentarer før spillefilmdebuten med ON THE EDGE.