DIAMANTINO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

diamantino_-_trailer_-_tiff_2019

DIAMANTINO er historien om en portugisisk fotballstjerne som legger opp etter å ha bommet på straffe i VM under mystiske omstendigheter. Hovedpersonen, fremstilt som en tro kopi av Cristiano Ronaldo, møter verden med en barnslig, selvsentrert naivitet som omgivelsene vet å utnytte. Den imbesile, men godhjertede superstjernen blandes av sine onde tvillingsøstre straks inn i en konspirasjon som omfatter genmanipulasjon, EU-motstand, en lesbisk politiagent forkledd som mannlig flyktning – og ikke minst noen digre hundevalper i en rosa sky.

Denne satiriske merkverdigheten lar seg vanskelig beskrive uten å avsløre for mye av handlingen, men det hører til sjeldenhetene at en komedie sveiper innom temaer som transseksualitet, flyktningkrisen og nasjonalisme. DIAMANTINO vant hovedprisen i kritikeruken under filmfestivalen i Cannes i sommer.

Program: 
Originaltittel: 
DIAMANTINO
Regissør: 
Gabriel Abrantes & Daniel Schmidt
Manus: 
Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Foto: 
Charles Ackley Anderson
Skuespillere: 
Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira
Spilletid: 
1 time 32 min
År: 
2018
Land: 
Portugal,
Frankrike og
Brasil
Språk: 
Portugisisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Maria João Mayer
Kilde: 
Charades
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Gabriel Abrantes (f. 1984) er en portugisisk-amerikansk filmregissør født i North Carolina. Han har studert film i New York, Paris og Tourcoing. Daniel Schmidt (f. 1984), født i New Haven, Connecticut, er en amerikansk regissør og manusforfatter, utdannet i New York. De to har samarbeidet om to kortfilmer før deres første langfilm, DIAMANTINO.