COMMUNION | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

communion_-_trailer_-_tiff_2019

Anna Zameckas dokumentar COMMUNION er en lavbudsjetts filmperle som det er umulig ikke å bli berørt av. Den foregår over 35 dager, nesten utelukkende hjemme hos en vanskeligstilt polsk familie. Sønnen i huset, den hyperaktive og autistiske Nikodem, skal få sin første nattverd – en viktig markering for katolikker – men hovedpersonen i filmen er likevel Ola, hans 14 år gamle søster. Etter at moren flyttet ut på grunn av farens drikking, er Ola familiens overhode, og langt på vei den mest voksne og handlekraftige personen på lerretet. Ola nyter liten frihet, men drømmer om at festhøytiden for broren kan få moren til å flytte hjem og familien til å forsones.

Filmskaper Anna Zamecka har åpenbart vunnet familiens fulle tillit, og laget en smart og kompromissløs, men også varm film, med en gjennomført og særegen svart humor. 

Program: 
Originaltittel: 
KOMUNIA
Regissør: 
Anna Zamecka
Manus: 
Anna Zamecka
Foto: 
Malgorzata Szylak
Spilletid: 
1 time 12 min
År: 
2016
Land: 
Polen
Språk: 
Polsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Anna Wydra, Anna Zamecka, Izabela Lopuch, Zuzanna Król, Hanka Kastelicová
Kilde: 
CAT & DOCS
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Anna Zamecka er født i Warszawa og studerte journalistikk, antropologi og fotografi der og i København. Senere har hun fullført et dokumentarfilmstudium ved den polske filmlegenden Andrzej Wajdas egen filmskole i Warszawa. COMMUNION er hennes debutfilm, og vant hovedprisen i kritikeruka under den prestisjetunge festivalen Locarno i Sveits i 2016.