CLIMAX | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

climax_-_trailer_-_tiff_2019

En gruppe dansere øver i en forlatt og tom skolebygning utenfor allfarvei, og skal avslutte seansen med en trivelig fest og en bolle leskende sangria. Gradvis innser de at den spanske sommerdrikken er ispedd «noe attåt», og stemningen i lokalet glir over i et mareritt av hallusinasjoner og manisk dans.

Provokatøren Gaspar Noé er tilbake med en sanselig og intens filmopplevelse, som – uvanlig for en Noé-film – høstet nærmest unison hyllest under årets Cannes-festival. CLIMAX vant hovedprisen i festivalens sideseksjon Quinzaine des réalisateurs. Skuespillerne i filmen er først og fremst dansere, og det synes; de pulserende kroppene blander seg med sterke farger og et suggererende soundtrack som aldri tar slutt.

Originaltittel: 
CLIMAX
Regissør: 
Gaspar Noé
Manus: 
Gaspar Noé
Foto: 
Benoît Debie
Skuespillere: 
Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2018
Land: 
Frankrike,
Belgia og
USA
Språk: 
Fransk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Brahim Chioua, Richard Grandpierre, Vincent Maraval, Edouard Well
Kilde: 
Another World Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Gaspar Noé (f. 1963) er født i Argentina, men lager film i Frankrike. Han regnes som en provokatør innen nyere filmkunst, etter filmer som IRREVERSIBLE, ENTER THE VOID og LOVE. Filmene hans inneholder eksplisitte sex- og voldsskildringer, i et gjennomarbeidet uttrykk som kjennetegnes av blant annet strobelys og lange, virtuose kameratagninger.