CITY OF GOD | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

city_of_god_-_trailer_-_tiff_2019

Velkommen til verdens mest beryktede slum. Rio de Janeiro er verdensberømt for sitt natteliv, landemerker og vakre sandstrender. Men bare noen få kilometer utenfor de turistvennlige bygatene ligger «Guds by» - et nabolag så voldelig og farlig at politiet sjelden våger å nærme seg det, og hvor innbyggerne er heldige om de lever til å få oppleve voksenlivet. Du kommer aldri til å se det på et postkort. Rocket, en ung mann på jakt etter en vei ut av slummen, ønsker å endre på det. Bevæpnet kun med et kamera følger han krigen mellom to rivaliserende gjengledere for å dokumentere volden og de tragiske konsekvensene den har for byens innbyggere. Hvor tett på kan han komme før hans ambisjoner gjør at han selv blir en del av den dødelige statistikken?

CITY OF GOD ble nominert til fire Oscar, inkludert Beste regi og Beste adapterte manus. Den er en av de mest kritikerroste filmene fra Brasil noensinne, og bante vei for en rekke hardkokte favela-filmer, som nær har blitt en egen sjanger.

NB. Filmen vises med norske undertekster.

Program: 
Originaltittel: 
CIDADE DE DEUS
Regissør: 
Fernando Meirelles
Manus: 
Bráulio Mantovani, Paulo Lins (novel)
Foto: 
César Charlone
Skuespillere: 
Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele
Spilletid: 
2 timer 15 min
År: 
2002
Land: 
Brasil og
Frankrike
Språk: 
Portugisisk
Undertekst: 
Norsk
Produsent: 
Andrea Barata Ribeiro, Mauricio Andrade Ramos
Kilde: 
Nasjonalbiblioteket
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Fernando Meirelles (f. 1955) er fra São Paulo, Brasil. Han slo for alvor igjennom som filmskaper med CITY OF GOD i 2002. Siden har han regissert flere kritikerroste spillefilmer og TV-serier, og hadde også regi på åpningsseremonien til OL i Rio i 2016. Hans nye spillefilm THE POPE kommer ut senere i 2019.