THE CHAOTIC LIFE OF NADA KADIĆ | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

THE CHAOTIC LIFE OF NADA KADIĆ

the_chaotic_life_of_nada_kadic_-_teaser_-_tiff_2019

Nada strever med å sjonglere en kjedelig kontorjobb med å være enslig mamma for Hava, og skvise inn ett og annet øyeblikk for seg selv. På toppen av alt utredes Hava for autisme, og Nada får verken penger eller tid til å strekke til. Ikke rart hun ønsker seg vekk. Så hun og Hava setter seg i den knapt kjørbare Yugoen, for å dra gjennom Bosnia og Montenegro, til foreldrenes hjemplass. Vil reisen hjelpe henne med å akseptere sin nye livssituasjon?  

Regissør Hernaiz Pidals prosjekt er å følge kvinnelige karakterer som lever «på kanten», og å lage filmer om vanlige mennesker som lever i og opponerer mot dagens samfunn. Hun har en naturalistisk stil, og skaper et filmatisk språk, ikke minst gjennom hvordan hun plasserer og beveger kamera, som er konsistent med filmens innhold: Et intenst, hektisk, vakkert og dypt rørende mor-datter-forhold. Og ja, de to hovedpersonene er også mor og datter i virkeligheten.

Program: 
Originaltittel: 
KAOTIČNI ŽIVOT NADE KADIĆ
Regissør: 
Marta Hernaiz Pidal
Manus: 
Marta Hernaiz Pidal, Aida Hadžibegović
Foto: 
Jorge Bolado
Skuespillere: 
Aida Hadžibegović-Đombić, Hava Đombić
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2018
Land: 
Mexico og
Bosnia & Hercegovina
Språk: 
Bosnisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Marta Hernaiz Pidal, Jorge Bolado, Alen Ljubunčić
Kilde: 
Cinevendaval
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Marta Hernaiz Pidal (b. 1988) studerte film ved Centro de Diseño, Cine y Televisión i hjemlandet Mexico, før hun avsluttet sin master ved film.factory i Sarajevo. Hun har allerede markert seg som en særegen stemme i ny sør-amerikansk film, og jobber som regissør, fotograf, produsent og klipper. THE CHAOTIC LIFE OF NADA KADIĆ er hennes langfilmdebut.