BURNING | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

burning_-_trailer_-_tiff_2019

Jongsu møter tilfeldigvis barndomsvenninnen Haemi på gaten, og hun introduserer ham for sin nye rike og stilige venn, Ben. Ben er kalkulert sjarmerende, glatt og mystisk. «Han er som Gatsby» mumler Jongsu til Haemi. Ben forteller at han liker å sette fyr på drivhus på fritida, og at han planlegger å sette fyr på et i Jongsus nabolag. Jongsu følger nøye med, men ingen drivhus går opp i flammer. Samtidig innser han at han ikke har hørt fra Haemi på en stund. Faktisk er hun sporløst forsvunnet.

BURNING er basert på en novelle av Haruki Murakami. Det er en psykologisk thriller som sakte men sikkert bygger opp uhyggen og mistroen i en film der ingen forteller sannheten, og man aldri kan være sikker på hva som egentlig er virkelig. Skuespillet er utsøkt, og spesielt debutanten Jong-seo Jeon (Haemi), har høstet lovord for sin innsats på lerretet.

Program: 
Originaltittel: 
BEONING
Regissør: 
Chang-dong Lee
Manus: 
Jungmi Oh, Chang-dong Lee, Haruki Murakami (novelle)
Foto: 
Kyung-pyo Hong
Skuespillere: 
Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon, Soo-Kyung Kim, Seung-ho Choi
Spilletid: 
2 timer 28 min
År: 
2018
Land: 
Sør-Korea
Språk: 
Koreansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Chang-dong Lee, Gwang-hee Ok
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Chang-dong Lee (f. 1954) startet sin kreative karriere som forfatter. Senere gikk han over til film, og har gjort stor suksess både i hjemlandet og internasjonalt. Han har vunnet en rekke filmpriser – blant annet Auroraprisen på TIFF 2011 for POETRY. Han har også vært kulturminister i Sør-Korea.