BLINDSONE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

blind_spot_-_trailer_-_tiff_2019

«Det er blindsoner og transportstrekninger som utgjør spilleplassen for fortellingen, som foregår i mellomrom og anonyme ikke-rom, i trappeoppganger, døråpninger og korridorer, i garderober, langs gangveier og motorveier, i bakseter og venterom. BLINDSONE spiller hele tiden på dynamikken mellom helhet og fravær, det synlige og det usynlige, og særlig hvordan det som vises innenfor bildets ramme forholder seg til det som er blitt kalt filmbildets «skjulte rom» eller «blinde felt.».»
– Eirik Frisvold Hanssen (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

BLINDSONE, som skildrer opptakten til og de umiddelbare etterdønningene av en katastrofal hendelse, er uvanlig fortalt og følelsesmessig intens. Filmen er skutt i én sammenhengende tagning av fotograf Jonas Alarik, og foran kameraet gjør Pia Tjelta sin mest imponerende rolleprestasjon til nå.

Program: 
Originaltittel: 
BLINDSONE
Regissør: 
Tuva Novotny
Manus: 
Tuva Novotny
Foto: 
Jonas Alarik
Skuespillere: 
Pia Tjelta, Anders Baasmo Christiansen, Per Frisch, Marianne Krogh, Oddgeir Thune
Spilletid: 
1 time 42 min
År: 
2018
Land: 
Norge
Språk: 
Norsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Elisabeth Kvithyll
Kilde: 
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Tuva Novotny (f. 1979) er først og fremst kjent som en skuespiller fra en rekke skandinaviske filmer og fjernsynsserier (SMALA SUSSIE, KONGENS NEI), og debuterte som regissør i 2010 med dramaserien DAG. Senere bidro hun også med episoderegi på Netflix-serien LILYHAMMER. BLINDSONE er hennes første spillefilm som regissør og manusforfatter.