BIRDWATCHERS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

birdwatchers_-_trailer_tiff_2019

Selvmordene til to jenter i en stamme av Guarani-Kaiowà-urfolket presser gruppen til drastisk handling. Ledet av overhodet Nadio og stammens sjaman starter de et stille opprør ved å forlate reservatet hvor de bor og vende hjem til sitt opprinnelige landområde. Der slår de leir på jordet til en plantasjeeier. Etter hvert slutter flere andre indianere seg til dem, mens plantasjeeieren på ulike måter prøver å hindre dem i å bli. I en stadig eskalerende konflikt ser vi hvordan begge parter observerer hverandre og samtidig hvordan de unge i hver sin leir trekkes mot de andre. Spenningen mellom «dem» og «oss» er påtakelig gjennom hele filmen.

BIRDWATCHERS går rett inn i den grelle virkeligheten mange urfolk lever i, preget av desillusjon og avmakt. Samtidig tar filmen opp aktuelle og vanskelige spørsmål knyttet til landrettigheter og kulturuttrykk under stadig mer press i et moderne samfunn. Filmen ble vist på TIFF i 2009, men den er om mulig enda mer aktuell i dagens politiske landskap.

Program: 
Originaltittel: 
LA TERRA DEGLI UOMINI ROSSI
Regissør: 
Marco Bechis
Manus: 
Marco Bechis, Luiz Bolognesi, Lara Fremder
Foto: 
Hélcio Alemão Nagamine
Skuespillere: 
Abrisio da Silva Pedro, Alicélia Batista Cabreira, Ambrósio Vilhava, Leonardo Medeiros, Claudio Santamaria
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2008
Land: 
Italia og
Brasil
Språk: 
Portugisisk, Guarani, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Fabiano Gullane, Débora Ivanov, Gabriel Lacerda, Amedeo Pagani
Kilde: 
Tamasa Distribution
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Marco Bechis ble født i 1955 i Santiago med chilensk mor og italiensk far. Han vokste opp i Sao Paolo og Buenos Aires, men ble utvist fra Argentina i 1977 av politiske grunner. Med en bakgrunn som videokunstner og polaroidfotograf begynte han i 1981 på filmskolen Albedo i Milano, og har siden laget filmer preget av sterkt politisk engasjement.