BIRDS OF PASSAGE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

birds_of_passage_-_trailer_-_tiff_2019

BIRDS OF PASSAGE er en visuelt storslagen og ualminnelig spillefilm om narkohandel i Colombia, basert på virkelige hendelser. Settingen er Guajira ørkenen, et slående og monotont landskap nord i landet der Wayuu-urfolket holder til. Deres liv er organisert etter strenge regler, styrt av en spiritualisme fortolket og formidlet av sterke matriarker. En av dem er Ursula, som i starten av handlingen krever en heftig medgift av fattige men ambisiøse Raphayet som ønsker å gifte seg med Ursulas unge datter Zaida. For å imøtekomme matriarkens krav og oppfylle klanens tradisjoner begynner Raphayet å smugle marihuana til USA. Over tiår involveres hele klanen i geskjeften, under Ursulas strenge overoppsyn.

BIRDS OF PASSAGE er en tragisk familiesaga, en narkothriller og en blodig mafiafilm. Wayuu-kulturens urokkelige tradisjoner spiller en fremtredende rolle for handlingen, noe som gir oss nye og dramatiske perspektiv på hvordan narkotikahandel har preget Colombia.

Originaltittel: 
PÁJAROS DE VERANO
Regissør: 
Cristina Gallego & Ciro Guerra
Manus: 
María Camila Arias, Jacques Toulemonde
Foto: 
David Gallego
Skuespillere: 
Carmina Martinez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narvaez, Greider Meza, Jose Vicente Cote, Juan Bautista Martinez
Spilletid: 
2 timer 5 min
År: 
2018
Land: 
Colombia,
Danmark og
Mexico
Språk: 
Wayuu, Spansk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Cristina Gallego, Katrin Pors
Kilde: 
MER FILM
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ciro Guerra (f. 1981) er colombiansk regissør og manusforfatter. I 2015 sto han bak den kritikerroste filmen EMBRACE OF THE SERPENT, som vant C.I.C.A.E prisen (The Art Cinema Award) i Cannes. Den ble også nominert til beste utenlandske film under den 88. Oscar-utdelingen.
Cristina Gallego (f. 1978) er en colombiansk film- og tv-produsent, regissør og manusforfatter. BIRDS OF PASSAGE er hennes debut som regissør. Hun har medvirket som produsent på flere av Guerras filmer.