Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2019

birds_of_passage_-_trailer_-_tiff_2019

BIRDS OF PASSAGE er en visuelt storslagen og ualminnelig spillefilm om narkohandel i Colombia, basert på virkelige hendelser. Settingen er Guajira ørkenen, et slående og monotont landskap nord i landet der Wayuu-urfolket holder til. Deres liv er organisert etter strenge regler, styrt av en spiritualisme fortolket og formidlet av sterke matriarker. En av dem er Ursula, som i starten av handlingen krever en heftig medgift av fattige men ambisiøse Raphayet som ønsker å gifte seg med Ursulas unge datter Zaida. For å imøtekomme matriarkens krav og oppfylle klanens tradisjoner begynner Raphayet å smugle marihuana til USA. Over tiår involveres hele klanen i geskjeften, under Ursulas strenge overoppsyn.

BIRDS OF PASSAGE er en tragisk familiesaga, en narkothriller og en blodig mafiafilm. Wayuu-kulturens urokkelige tradisjoner spiller en fremtredende rolle for handlingen, noe som gir oss nye og dramatiske perspektiv på hvordan narkotikahandel har preget Colombia.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 21. jan 14:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billett
Originaltittel: 
PÁJAROS DE VERANO
Regissør: 
Cristina Gallego & Ciro Guerra
Manus: 
María Camila Arias, Jacques Toulemonde
Foto: 
David Gallego
Skuespillere: 
Carmina Martinez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narvaez, Greider Meza, Jose Vicente Cote, Juan Bautista Martinez
Spilletid: 
2 timer 5 min
År: 
2018
Land: 
Colombia,
Danmark og
Mexico
Språk: 
Wayuu, Spansk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Cristina Gallego, Katrin Pors
Salg: 
MER FILM
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ciro Guerra (f. 1981) er colombiansk regissør og manusforfatter. I 2015 sto han bak den kritikerroste filmen EMBRACE OF THE SERPENT, som vant C.I.C.A.E prisen (The Art Cinema Award) i Cannes. Den ble også nominert til beste utenlandske film under den 88. Oscar-utdelingen.
Cristina Gallego (f. 1978) er en colombiansk film- og tv-produsent, regissør og manusforfatter. BIRDS OF PASSAGE er hennes debut som regissør. Hun har medvirket som produsent på flere av Guerras filmer.