BEAUTY AND THE DOGS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

beauty_and_the_dogs_-_trailer_-_tiff_2019

På en fest arrangert av studenthjemmet der hun bor, får 21 år gamle Mariam et hull i kjolen og må låne en venninnes mer utfordrende antrekk. I diskotekets mørke møter hun den kjekke og mystiske Youssef. Han tar henne med på en tur på stranden, som ender med at Mariam blir voldtatt – av to politimenn. De neste timene må Mariam (mesterlig spilt av Mariam Al Ferjani) og Youssef kjempe en nærmest surrealistisk kamp for rettferdighet for Mariam på politistasjonen og flere sykehusklinikker. De to blir kasteballer i et system der folk er mer opptatt av å beskytte seg selv enn å hjelpe en voldtatt kvinne.

Regissør Kaouther Ben Hania blottstiller og utfordrer gammeldagse og patriarkalske krefter som både er allmenne og mer spesifikke for det tunisiske samfunnet. I sitt internasjonale gjennombrudd som regissør lykkes hun som en modig og særegen stemme i den arabiske filmverdenen.

Program: 
Originaltittel: 
AALA KAF IFRIT
Regissør: 
Kaouther Ben Hania
Manus: 
Kaouther Ben Hania
Foto: 
Johan Holmquist
Skuespillere: 
Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomane Hamda, Mohamed Akkari, Chedly Arfaoui
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2017
Land: 
Tunis,
Frankrike,
Libanon,
Qatar,
Sverige,
Norge og
Sveits
Språk: 
Arabisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Habib Attia, Nadim Cheikhrouba
Kilde: 
Integralfilm
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Kaouther Ben Hania (f. 1977) er en tunisisk regissør og manusforfatter. Hun har tidligere laget flere kortfilmer og to spillefilmer, deriblant liksom-dokumentaren CHALLAT OF TUNIS (2014). BEAUTY AND THE DOGS ble vist under Cannes-festivalen i 2017, hvor Ben Hania var en av to arabiske filmskapere med film på det offisielle programmet.