BABY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

baby_-_trailer_-_tiff_2019

Meng ble født med alvorlige komplikasjoner, med behov for en rekke operasjoner. Hun ble derfor forlatt av sine foreldre og overlatt til et fosterhjem. Nå, tjue år senere, jobber hun som renholder på et barnesykehus, hvor hun kommer over en liten jente, født med de samme komplikasjonene. Barnets far er i ferd med å avslutte den livsviktige behandlingen, noe som får Meng til å involvere seg. Hun er fast bestemt på å prøve å la barnet få de samme mulighetene hun selv hadde – selv om det setter henne på kant med loven.

BABY er et nervepirrende drama med et stort hjerte, nært beslektet med Dardenne-brødrenes filmer og deres uttrykk og sosiale tematikk. Kameraet hviler kompromissløst på Meng, som kjemper en desperat og omsorgsfull kamp for det lille barnet. Den kinesiske stjernen Mi Yang forbindes med langt mer glamorøse og kommersielle filmer, men leverer en intens og slående hovedrolleprestasjon i denne komplekse skildringen av dagens Kina.

Originaltittel: 
BAO BEI ER
Regissør: 
Jie Liu
Manus: 
Jie Liu
Foto: 
Florian Zinke
Skuespillere: 
Mi Yang, Jingfei Guo, Hong-Chi Lee, Yanjun Wang
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2018
Land: 
Kina
Språk: 
Mandarin
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Shan Gao
Kilde: 
Wild Bunch
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jie Liu (f. 1968) er en regissør og filmfotograf fra Tianjin i Kina. Han er utdannet ved Beijing filmakademi. Liu startet sin karriere i filmbransjen som fotograf og produksjonsleder, før han debuterte som regissør med COURTHOUSE ON HORSEBACK i 2006.