AQUARIUS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

aquarius_-_trailer_-_tiff_2019

Clara, en enke i sekstiårene, er den siste beboeren i Aquarius, en leilighetsbygning med en idyllisk beliggenhet ved stranden i Recife. Her har hun bodd mesteparten av sitt liv, oppdratt en familie og overlevd brystkreft, og er fast bestemt på å bli boende livet ut. Selskapet som eier tomten planlegger imidlertid å jevne bygningen med jorden, og har overbevist alle de andre beboerne om å flytte. Men Clara nekter, og selskapet tyr til stadig mer kyniske midler for å presse henne ut av leiligheten.

AQUARIUS er et mektig karakterportrett med den legendariske skuespillerinnen Sônia Braga i en rolle som av mange regnes som et karrierehøydepunkt. Gjennom Claras historie utforsker regissør Kleber Mendonça Filho spørsmål knyttet til gentrifikasjon og klassetematikk, og kampen for å bevare visse verdier fra jaget etter økonomisk og politisk gevinst.

Program: 
Originaltittel: 
AQUARIUS
Regissør: 
Kleber Mendonça Filho
Manus: 
Kleber Mendonça Filho
Foto: 
Pedro Sotero, Fabricio Tadeu
Skuespillere: 
Sônia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão
Spilletid: 
2 timer 26 min
År: 
2016
Land: 
Brasil og
Frankrike
Språk: 
Portugisisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Saïd Ben Saïd, Emilie Lesclaux, Michel Merkt
Kilde: 
Fidalgo Filmdistribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Kleber Mendonça Filho (f. 1968) er en brasiliansk filmskaper fra Recife, som først gjorde seg bemerket som filmkritiker. På 2000-tallet begynte han å lage kortfilmer, blant annet ELETRODOMESTICA (2005), som han brukte klipp fra i NEIGHBORING SOUNDS (2012). Hans neste film AQUARIUS (2016), ble sterkt omdiskutert i hjemlandet på grunn av sitt politiske budskap.