AMERICAN ANIMALS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

american_animals_-_trailer_-_tiff_2019

Har du noen gang drømt om å gjøre noe helt overskridende, noe kriminelt? AMERICAN ANIMALS er en dramatisert rekonstruksjon av hvordan en gjeng med tilsynelatende vanlige gutter tok steget helt ut. De gjennomførte et halsbrekkende ran for å skaffe seg noen av Amerikas aller mest verdifulle bøker, oppbevart på deres lokale universitetsbibliotek. Og det verste er at historien er helt sann! Eller delvis i alle fall. Regissør Bart Layton trekker tydelige veksler på sine erfaringer som dokumentarfilmskaper, og blander på finurlig vis inn intervjuer med de faktiske personene som utførte planen i filmatiseringen av hvordan det hele gikk til.  Men hva er egentlig sant når forskjellige karakterer har motstridende versjoner av hva som skjedde?

I denne filmen går fakta og fiksjon opp i en høyere enhet, hvor alt forsterker den elleville historien som ligger i bunn. Resultatet er en forbløffende blanding av ironi og sitrende spenning, og en meta-fiksjon som ofte føles – og kanskje er – for god til å være sann.

Program: 
Originaltittel: 
AMERICAN ANIMALS
Regissør: 
Bart Layton
Manus: 
Bart Layton
Foto: 
Ole Bratt Birkeland
Skuespillere: 
Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner, Jared Abrahamson, Ann Dowd
Spilletid: 
1 time 57 min
År: 
2018
Land: 
UK og
USA
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Derrin Schlesinger, Katherine Butler, Dimitri Doganis, Mary J. Skalski
Kilde: 
Mislabel
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Bart Layton (f. 1975) er en engelsk filmregissør, som jobber og bor i London. Layton begynte i ung alder å jobbe med dokumentarfilm, og har lagd en lang rekke TV-dokumentarer. Han debuterte som filmregissør med dokumentaren THE IMPOSTER i 2012. Han virker i dag som kreativ leder for det britiske produksjonsselskapet RAW.