ADJØ MONTEBELLO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

adjo_montebello_-_trailer_-_tiff_2019

«Thea Hvistendahls eksperimentelle konsertfilm ADJØ MONTEBELLO er noe helt nytt i en norsk sammenheng. Den er et slags forsøk på det som gjerne kalles event cinema, der noe av attraksjonsverdien er kinobegivenheten i seg selv – og i dette tilfellet er filmen også en nyskapende genrehybrid, som blander konsertopptak med musikkvideoinnslag, flettet sammen av en surrealistisk rammehistorie. ADJØ MONTEBELLO er kaotisk, vilter og energisk, og en vital fantasi med mye selvironi og mange motsigelser.»
– Gunnar Iversen (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

ADJØ MONTEBELLO er et originalt, utypisk filmprosjekt. Opprinnelig ble den bare vist i en begrenset periode – kun i dagene fra 7. til og med 11. desember 2017 var den tilgjengelig på norske kinoer. Likevel nådde den et stort publikum, og filmen – som markerer avslutningen på Karpe Diems Heisann Montebello-prosjekt – har vunnet både Amanda- og Kanon-priser i 2018.

Program: 
Originaltittel: 
ADJØ MONTEBELLO
Regissør: 
Thea Hvistendahl
Manus: 
Thea Hvistendahl
Foto: 
Pål Ulvik Rokseth
Skuespillere: 
Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, Chirag Rashmikant Patel, Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid, Ravdeep Singh Bajwa, Andreas Rand
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Språk: 
Norsk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Guri Neby, Kristin Emblem, Therese Bøhn
Kilde: 
Euforia Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Thea Hvistendahl (f. 1989) er kjent for sine uttrykksfulle musikkvideoer og kortfilmer, som har vært vist på en rekke festivaler i inn- og utland. Hvistendahl vant Spellemannsprisen for beste musikkvideo i 2016 (til sangen DEN ISLAMSKE ELEFANTEN av Karpe Diem). ADJØ MONTEBELLO er hennes debut som regissør av kinofilm.