3 KVINNER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

jafar_panahis_3_faces_se_rokh_-_trailer

Den unge jenta Marziyeh vil bli skuespiller, til sterke protester fra familien. I desperasjon sender hun en dramatisk videosnutt til en av Irans mer kjente filmstjerner, Behnaz Jafari, der hun klager sin nød og trygler om hjelp – før hun legger en løkke rundt halsen. Jafari blir bekymret og ser seg nødt til å ta med seg en mannlig kollega (regissør Panahi) for å oppsøke jentas hjemsted. Jakten på Marziyeh blir en reise til landlige områder i den nordvestre delen av Iran. Selv om bakteppet er dramatisk nok, er filmen krydret med morsomme møter med folk på veien og i jentas fjellandsby. Blant annet møter de en mystisk eldre kvinne, som lever for seg selv i utkanten av byen...

Tittelen spiller på trekløveret av kvinnelige skuespillere, som alle spiller seg selv, på svært ulike stadier i karrieren: en fra tiden før den islamske revolusjonen, en dagsaktuell stjerne, og en ung jente som desperat ønsker å komme i gang.

Program: 
Originaltittel: 
SE ROKH
Regissør: 
Jafar Panahi
Manus: 
Jafar Panahi, Nader Saeivar
Foto: 
Amin Jafari
Skuespillere: 
Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Razaei
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2018
Land: 
Iran
Språk: 
Persisk, Azeri
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Jafar Panahi
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jafar Panahi (f. 1960) er iransk filmregissør, manusforfatter og skuespiller. Hans filmer har ofte vært sensurert av regimet i Iran, noe som har fått han til å lage film på en litt annen måte, for å unngå sensuren, som metadokumentaren THIS IS NOT A FILM (2011). Hans filmer er kjent for sitt humanistiske perspektiv på livet i Iran, ofte rundt situasjonen til barn, fattige og kvinner.