Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

WORK IN PROGRESS: RECONSTRUCTING UTØYA

Hvordan nærmer man seg temaet når man skaper en film om tragedien på Utøya? Regissør Carl Javér og produsent Fredrik Lange har arbeidet i tre år med dokumentaren RECONSTRUCTING UTØYA. Her har fire overlevende fra angrepet rekonstruert sine opplevelser, og forsøker å finne en måte de kan forholde seg til det som skjedde på.

I tillegg til å vise klipp fra filmen og snakke om prosessen, vil regissør Javér og produsent Lange fortelle om prosjektet og tankene bak.

RECONSTRUCTING UTØYA kommer på kino i 2018, og er en av flere filmer og tv-serier som nå kommer om de grusomme angrepene den 22. juli.

Filmen er samprodusert av Polarfox AS i Tromsø, med støtte fra Nordnorsk Filmsenter AS, Filmcamp AS, og Kulturnæringsstiftelsen Sparebanken Nord-Norge.

Regissør: 
Carl Javér
Foto: 
Henrik Bohn Ipsen
Spilletid: 
1 time
År: 
2018
Land: 
Sverige,
Norge og
Danmark
Produsent: 
Fredrik Lange
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Carl Javér (f. 1972) har bred bakgrunn som regissør og klipper av dokumentarfilm. Han har selv regissert syv dokumentarer, inkludert tre større serier. Han er medeier av produksjonsselskapet Vilda Bomben Film AB og medlem i utvalgskomiteen for film i svenske Konstnärsnämnden.