WINTER BROTHERS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

winter_brothers_-_vinterbrodre_by_hlynur_palmason_-_locarno_international_competition_-_trailer

Brødreparet Emil og Johan jobber på et kalkbrudd et sted i Danmark. Det er vinter, og støvet fra kalken blander seg med den hvite snøen. Det er både skittent og rent i brødrenes verden, som ikke er sosialt forankret til et samfunn vi kjenner. Allikevel er deres utfordringer gjenkjennelige, Emil og Johan er for eksempel forelsket i den samme jenta. Begge prøver å få ting til å gli på arbeidsplassen, men Emil har problemer med å takle autoritetene på jobb. Han lager hjemmebrent som han selger til sine kolleger, men en dag får dette store konsekvenser.

VINTERBRØDRE markerer et skifte innenfor dansk film, hvor man i lang tid har vært mest opptatt av plot og realisme. Den islandske regissøren Hlynur Pálmason, uteksaminert fra Den Danske Filmskole i 2013, har skapt et visuelt eventyr for voksne – hvor Maria von Hausswolffs lekre foto og et særdeles stemningssettende lydspor er med på å gjøre filmen til en unik opplevelse.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Nanna Frank Rasmussen, filmkritiker, Morgenavisen Jyllands-Posten, Danmark. Rasmussen vil holde innledning foran filmen på visningen mandag.

Program: 
Originaltittel: 
VINTERBRØDRE
Regissør: 
Hlynur Pálmason
Manus: 
Hlynur Pálmason
Foto: 
Maria von Hausswolff
Skuespillere: 
Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Victoria Carmen Sonne, Lars Mikkelsen
Spilletid: 
1 time 34 min
År: 
2017
Land: 
Danmark og
Island
Produsent: 
Julie Waltersdorph Hansen, Anton Máni Svansson, Per Damgaard Hansen, Hlynur Pálmason
Salg: 
New Europe
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Hlynur Pálmason (f. 1984) er en islandsk regissør, uteksaminert fra Den Danske Filmskole i 2013. Hans kortfilm SEVEN BOATS (2014) ble valgt ut til filmfestivalen i Toronto, og det samme ble hans spillefilmdebut VINTERBRØDRE.