Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

a_whale_of_a_tale_-_japan_cuts_2017

Folket i Taiji, en liten by med 4000 innbyggere på den japanske stillehavskysten, har i århundrer livnært seg av hvalfangst. En morgen i 2009 våkner de til en helt ny virkelighet, når dokumentarfilmen THE COVE (som også vises på årets festival) setter et kritisk søkelys på deres særegne fangstmetoder: delfiner og annen småhval blir drevet inn i en bukt, hvor de enten blir slått i hjel for hånd eller tatt levende for så å selges til et liv i fangenskap. THE COVE, som etter hvert gikk hen og vant en Oscar, har som uttalt mål å få stoppet denne praksisen, noe innbyggerne i Taiji har vanskelig for å godta. Den vesle byen er nå blitt en kamparena for globale problemstillinger.

I filmen A WHALE OF A TALE kommer både lokale hvalfangere, politikere og byråkrater til orde i et forsøk på å gi et mer nyansert bilde av situasjonen. Er tradisjon et tilstrekkelig argument for å opprettholde en praksis som av mange anses for å være moralsk forkastelig? Og vel så viktig: Hvem skal avgjøre dette?

Innledning foran visningen tirsdag. Innledning foran-, og Q&A etter visningen onsdag.

Program: 
Originaltittel: 
OKUJIRASAMA: FUTATSU NO SEIGI NO MONOGATARI
Regissør: 
Megumi Sasaki
Foto: 
Takashi Orikasa, Taiki Sugioka
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2016
Land: 
Japan og
USA
Produsent: 
Megumi Sasaki
Salg: 
Fineline
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Megumi Sasaki (f. 1962) er en japansk dokumentarfilmskaper. Etter å ha hatt småjobber i filmbransjen på åttitallet, flyttet hun i 1987 til USA. Fra slutten av åttitallet arbeidet Sasaki som nyhetskorrespondent for japanske TV-stasjoner, før hun kom med sin første film HERB & DOROTHY i 2008. Hun deler nå bosted mellom Tokyo og New York.