THE WARRIOR | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_warrior_-_trailer_-_hq

Asif Kapadias langfilmdebut er en vaskeekte western fra India, i beste Sergio Leone-stil. Hovedpersonen har ikke noe navn. Han bor alene med sin sønn og er leiesoldat for en sterk og mektig herre. Leiesoldatene brukes for å plyndre, slakte og voldta, og utslette små landsbyer som ikke klarer å betale nok skatt. En dag får helten nok, men problemet er at dette ikke er en jobb man bare slutter i.

Visuelt er dette en perle av en film. Den er tøff så det holder, og når helten «flykter» opp i fjellene blir det en slags slepende road movie, en reise fra det golde og flate ørkenlandskapet opp til dalene, bekkene og snøen i fjellet – en reise for tilgivelse, en reise for å finne tilbake til livet. En mental reise tilbake i tid i en film som er bevisst og fascinerende tidløs. Det er også en reise tilbake til TIFF 2003, da vi viste filmen og Kapadia besøkte festivalen for første gang.

Innledning med regissør tilstede på visningen fredag.

Originaltittel: 
THE WARRIOR
Regissør: 
Asif Kapadia
Manus: 
Tim Miller, Asif Kapadia
Foto: 
Roman Osin
Skuespillere: 
Irrfan Khan, Puru Chibber, Mandakini Goswami, Sunita Sharma, Noor Mani, Aino Annuddin
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
2001
Land: 
India og
UK
Produsent: 
Bertrand Faivre
Salg: 
Park Circus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Asif Kapadia (f.1972) har vunnet både Oscar og flere BAFTA-priser. Han har en distinkt visuell stil, og har tidligere deltatt på TIFF med THE WARRIOR (2003) og FAR NORTH (2008). Med AMY fikk han Oscar for beste dokumentar i 2016.