Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

in_the_fade_by_fatih_akin_official_international_teaser

Filmen starter med bryllupet mellom kurdiske Nuri og tyske Katja, som finner sted i fengselet hvor Nuri soner en narkodom. Kort etter rammes familien av høyreekstrem terror, og Katjas liv blir snudd opp ned. Familie og venner støtter henne som best de kan, men tankene hennes kverner i søken etter de skyldige, og grunnene for et så meningsløst angrep. Hun vil ha rettferdighet, koste hva det koste vil.

Regissør Akin er inspirert av virkelige nynazistiske angrep og rettsaker i sitt arbeid med filmen, og med ut av intet utfordrer han det europeiske fiendebildet hvor mannen med mørkt hår og muslimsk bakgrunn automatisk sees på som trusselen. Filmen er dels en kjærlighetshistorie, dels et karakterdrevet drama om terror og tap, dels rettsaksdrama og dels thriller. Den var i hovedprogrammet i Cannes, hvor Diane Kruger vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin sterke skildring av sorg, kamp for rettferdighet – og hevn. Filmmusikken er ved Josh Homme fra bandet Queens of the Stone Age.

Innledning foran visningen fredag.

Program: 
Originaltittel: 
AUS DEM NICHTS
Regissør: 
Fatih Akin
Manus: 
Fatih Akin, Hark Bohm
Foto: 
Rainer Klausmann
Skuespillere: 
Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Hanna Hilsdorf, Ulrich Friedrich Brandhoff
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2017
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Fatih Akin, Ann-Kristin Hofmann, Nurhan Sekerci-Porst, Herman Weigel
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Fatih Akin (f. 1973) er tysk regissør med tyrkisk bakgrunn. Han er utdannet i Hamburg, og hans filmer har vært vist på en rekke festivaler. Hans internasjonale gjennombrudd MOT VEGGEN vant Gullbjørnen i Berlin i 2004 og UT AV INTET var i årets hovedprogram i Cannes og er Tysklands Oscar-kandidat.