Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

A TURNING TIDE IN THE LIFE OF MAN

trailer_for_a_turning_tide_in_the_life_of_man

På den irske øya Inishbofin (Inish Bó Finne) går fiskeryrket i arv fra far til sønn, slik det har vært i generasjoner. John O’Brien driver villaksfiske, men nye EU-regulativer har gjort det ulovlig for han og andre lokale fiskere å bedrive yrket sitt. Han bestemmer seg for å utfordre systemet – noe som ikke er gjort i en håndvending: Loïc Jourdains dokumentar følger Johns kamp mot byråkratiet gjennom åtte år. Han samler støtte fra ideelle organisasjoner, fra vanlige folk og fra fiskere over hele Europa, han prøver å få innpass i fiskerilobbyen og tråler (sic) korridorene i Brussel på jakt etter støttespillere i kampen for å videreføre et levesett med århundrelange tradisjoner. David mot Goliat. Én mann mot 500 millioner europeere.

Språket i filmen er irsk-gælisk, slik de snakker det på Inishbofin, noe som er med på å understreke tematikken: har de tradisjonelle næringene en plass i et globalisert storsamfunn?

Innledning foran begge visninger.

Program: 
Originaltittel: 
I MBÉAL NA STOIRME
Regissør: 
Loïc Jourdain
Manus: 
Loïc Jourdain, Mirjam Strugalla
Foto: 
Loïc Jourdain, Tristan Clamorgan
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2014
Land: 
Frankrike og
Irland
Produsent: 
Lugh Films
Salg: 
Lugh Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Loïc Jourdain (b. 1971) er en fransk regissør utdannet ved Conservatoire Libre du Cinéma Français i Paris, hvor han ble uteksaminert i 1994. Han dro til Irland for å lage dokumentaren TORY ISLAND AFTER THE PROPHECY (2002), og her etablerte han sitt produksjonsselskap Lugh Films.