Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

die_reise_mit_vater_-_trailer_1_-_deutsch

Brødrene Mihai og Emil forsøker på hver sin måte å navigere under diktaturet i Romania på slutten av 60-tallet. Mihai, en ung lege, spiller motvillig spillet med spionering og angiveri for myndighetene i et forsøk på å sikre sin gamle far en livsnødvendig operasjon i Dresden. Emil setter heller liv, lemmer og utdanningen på spill for å vise sin avsky for systemet med små rebelske pek. Den lille familien får plutselig en unik mulighet til å rømme til Vesten, men det viser seg at å forlate hjemlandet for alltid, er vanskeligere enn først antatt.

Regissør Lăzărescu har basert filmen på opplevelsene til sin egen far (Emil i filmen) under den kalde krigen, og klarer å lage et varmt og lett humoristisk familiedrama av en i utgangspunktet desperat situasjon. Men man smiler heldigvis mer enn man gråter, og det er duket for ung kjærlighet, jakten på identitet, musikk, vest-tyske hippier og bittersøt søskenkjærlighet.

Program: 
Originaltittel: 
DIE REISE MIT VATER
Regissør: 
Anca Miruna Lăzărescu
Manus: 
Anca Miruna Lazarescu
Foto: 
Christian Stangassinger
Skuespillere: 
Alexandru Margineanu, Razvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Manuel Klein, Doru Ana
Spilletid: 
1 time 51 min
År: 
2016
Land: 
Tyskland,
Romania,
Hungary og
Sverige
Produsent: 
Verona Meier
Salg: 
Filmallee GmbH
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Anca Miruna Lăzărescu (f. 1979) kommer fra Timisoara, Romania, men flyttet til Tyskland med familien i 1990. Hun studerte ved HFF, Universitetet for fjernsyn og film i Munchen. Hun vant en rekke priser for filmen SILENT RIVER som var hennes avgangseksamen, og den ble blant annet nominert til en Gullbjørn på filmfestivalen i Berlin.