Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

Filmskaperen Alan Zweig reiser til Nunuvut i det nordlige Canada for å lage film om inuittene. Men han tramper så ettertrykkelig inn i stuene – og på følelsene – til folk, at det er et under det blir en film i det hele tatt. Han får halv-motvillig hjelp av sin venn Tatanniq (Lucie) Idlout, Inuk-rockeren som har flyttet hjem. Takket være henne kommer vi tett på det en har beskrevet som «et samfunn som har tålt tiår med traumer, og nå desperat lengter etter rom å puste i». Et samfunn som også er preget av motstandsdyktighet og håp.

Regissør Zweigs varemerke er å bruke seg selv i filmene, og han er ikke redd for å vise seg hjelpeløs og naiv. Hans kompromissløse, ærlige stil får også folk til å vise fram sine egne arr – for at vi skal få vite og forstå. Dette er en knallsterk, usminket og tidvis veldig morsom film om livet som urfolk i det høye, kalde nord.    

Innledning foran visningen mandag.
Innledning foran og Q&A etter visningen onsdag.

Program: 
Regissør: 
Alan Zweig
Foto: 
John Price
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2017
Land: 
Canada
Produsent: 
Michael McMahon, Kristina McLaughlin, Kevin McMahon
Salg: 
Primitive Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Alan Zweig var både skuespiller, sjåfør, manusforfatter, regissør og produsent, før han fant sin plass som dokumentarfilmskaper. I sine første filmer rettet han kamera inn mot sitt eget liv, men har nå fått rykte som en slags «gatas antropolog». Han er født og oppvokst i Toronto, Canada, og er nå en av landets mest markante filmskapere.