Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

thelma_official_us_trailer

«THELMA er forførerisk og musikalsk i tone og oppbygging, med et mer utforskende billedspråk enn Joachim Triers tidligere, nokså dialogorienterte, realistisk funderte langfilmer, preget av visuell selvdisiplin. THELMA ligner mer på kortfilmene hans, men naturligvis temperert av ny kunstnerisk modenhet, erfaring og teknikk. Tidsånd er erstattet med tidløshet, kammermusikk med symfonisk verk. Den systematisk uforutsigbare THELMA er regissørens mest fulltonende, lyriske og overskridende film.»
– Dag Sødtholt (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

Joachim Triers første steg inn i sjangerfilmens territorium handler om tittelfiguren Thelma, en ung kvinne som flytter fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo. Når hun møter medstudenten Anja våkner ukjente følelser i Thelma, og etter flere uforklarlige anfall forstår hun at det bor overnaturlige krefter i henne – med skremmende konsekvenser. THELMA er et poetisk verk, som favner en rekke impulser, sjangere og stemninger, og et stort steg videre for Joachim Trier som filmskaper.

Innledning foran visningen.

Program: 
Regissør: 
Joachim Trier
Manus: 
Joachim Trier, Eskil Vogt
Foto: 
Jakob Ihre
Skuespillere: 
Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen
Spilletid: 
1 time 56 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Thomas Robsahm
Salg: 
SF Norge
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Joachim Trier (f. 1974) er utdannet ved The National Film and Television School i London, og er 2000-tallets mest anerkjente norske filmskaper. Han brakdebuterte med REPRISE, og deltok i Un Certain Regard-seksjonen i Cannes med OSLO, 31. AUGUST. Hans tredje spillefilm, LOUDER THAN BOMBS, ble første norske film i hovedkonkurransen i Cannes på 36 år.