FILMKONSERT: TERJE VIGEN (A MAN THERE WAS) | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2018

FILMKONSERT: TERJE VIGEN (A MAN THERE WAS)

«Der bodde en underlig gråsprængt en på den yderste nøgne ø.»Der bodde en underlig gråsprængt en på den yderste ø;Der bodde en underlig gråsprængt en på den yderste ø;»Der Filmen om Terje Vigen er langt mer enn en adaptasjon av Henrik Ibsens episke dikt fra 1861, den er så visst støpt i samme ånd, men er et selvstendig mesterverk som film. Victor Sjöström er makeløs, både foran kamera i rollen som Terje, og bak, som regissør. Sammen med filmfotografen Julius Jaenzon har Sjöström skapt ikoniske scener hvor naturen ikke lenger brukes som kulisse, slik det var vanlig på film fram til da. Havet er en karakter i filmen. Nød, desperasjon, hevn, kjærlighet, tilgivelse – de store følelsene – dette er Havet for Terje Vigen.

Tromsdalen kirke – Ishavskatedralen – kommer til å danne den perfekte rammen om en storslått filmopplevelse under årets festival. TERJE VIGEN: SKUESPILL I FIRE AKTER presenteres med levende musikk, komponert og framført på kirkens orgel av Ben Model. Bosatt i New York City, Ben er filmhistoriker, kurator, komponist og utøvende musiker, med musikk til filmer fra stumfilmepoken som spesialitet.

NB. Billett til denne forestillingen kan kun kjøpes med vanlig betalingskort/kontanter, ikke TIFF verdikort. Pris 160,-

Program: 
Originaltittel: 
TERJE VIGEN: SKÅDESPEL I FYRA AKTER
Regissør: 
Victor Sjöström
Manus: 
Gustaf Molander, Victor Sjöström, Henrik Ibsen
Foto: 
Julius Jaenzon
Skuespillere: 
Victor Sjöström, Bergliot Husberg, Edith Erastoff, August Falck
Spilletid: 
53 min
År: 
1917
Land: 
Sverige
Produsent: 
Charles Magnusson
Kilde: 
Swedish Film Institute
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Victor Sjöström (1879-1960), regissør og skuespiller, er en legende i svensk film, og et stort navn i verdens filmhistorie. Som regissør gjorde han sitt beste arbeid i stumfilmepoken, inkludert syv år i Hollywood, hvor han bl.a. lagde VINDEN (1928) med Lillian Gish. Hans siste rolle på det store lerretet var den gamle Isak Borg i JORDBÆRSTEDET av Ingmar Bergman i 1957.