TEAM HURRICANE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

team_hurricane_trailer

«Det var den sommer, jeg druknede i sødmælk med kakaopulver i. Den sommer, jeg blev nødt til at gemme mad for at kunne være i mig selv. Den sommer, vi mistede klubben, men fandt hinanden.» Møt Mia, Ida, Sara, Eja, Maja, Zara, Mathilde og Ira, en punkete jentegjeng som knytter sterkere bånd idet den lokale fritidsklubben trues med nedleggelse: Denne umistelige hverdagsoasen, der jentene tegner og danser, prater eller bare er helt stille, utenfor de andres blikk. Sammen.

Jean-Luc Godard møter Harmony Korine og Lukas Moodysson i Annika Bergs fargeskrikende, ultramoderne, feministiske ungdomsfilmmesterverk TEAM HURRICANE. Berg utforsker selvbildeproblematikk, kroppspress og identitetsprosess – og ellers alt det vakre og alt det vonde ved tenårene – like klokt og følsomt som norske Julie Andem i NRK-serien SKAM, bare med skarpere kanter og mer utforskende estetikk.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Lars Ole Kristiansen, redaktør, Montages.

Innledning foran visningen onsdag.

Program: 
Regissør: 
Annika Berg
Manus: 
Annika Berg
Foto: 
Louise McLauglin, Maria Pasenau
Skuespillere: 
Eja Penelope Roepstorff, Sara Morling, Maja Leth Bang, Ida Glitre, Ira Rønnenfelt, Zara Munch Bjarnum
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2017
Land: 
Danmark
Produsent: 
Katja Adomeit
Kilde: 
Det Danske Filminstitut
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Annika Berg (f. 1987) ble uteksaminert fra Den Danske Filmskole i 2015, med den surrealistiske og visuelt oppfinnsomme kortfilmen SIA, som ble belønnet med en Robert-pris. TEAM HURRICANE er hennes første spillefilm, og ble vist i sideseksjonen Kritikeruken under Venezia internasjonale filmfestival.