Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

sweet_country_official_trailer

Vi er i Australias Northern Territory på 1920-tallet, og kolonialiseringen som foregår har ingenting med det vi kaller sivilisasjon å gjøre. I sentrum for fortellingen er Sam, en middelaldrende aborigin, som lever sammen med sin kone Lizzie. Deres relativt stabile verden raser sammen når de må ta et arbeidsoppdrag for den alkoholiserte sosiopatien og krigsveteranen Harry March. Etter hvert havner Sam i en dødelig skuddveksling med Harry. Det er åpenbart selvforsvar, men uansett omstendigheter vet Sam at med en hvit manns liv på samvittigheten, er det bare en ting å gjøre. Sammen med Lizzie legger han på flukt.

SWEET COUNTRY er en western og et nådeløst drama i et storslagent landskap. I tråd med sjangeren er hovedpersonen fåmælt, men her får dette en dobbel betydning, som bilde på en tilstand hvor det uansett ikke vil nytte å si noe. Til slutt blir spørsmålet om de få som taler Sams sak, kan vinne fram, eller om motkreftene vil være for sterke. 

Program: 
Regissør: 
Warwick Thornton
Manus: 
Steven McGregor, David Tranter
Foto: 
Dylan River, Warwick Thornton
Skuespillere: 
Hamilton Morris, Natassia Gorey Furber, Sam Neill, Bryan Brown
Spilletid: 
1 time 53 min
År: 
2017
Land: 
Australia
Produsent: 
David Jowsey, Greer Simpkin
Salg: 
Fidalgo
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Warwick Thornton (f. 1970) er fra Alice Springs, Australia. Han studerte filmfoto ved Australian Film, Television and Radio School, og har siden jobbet som både filmfotograf og regissør. I 2009 spillefilmdebuterte han med SAMSON & DEILIAH, som også ble hans internasjonale gjennombrudd.